Harjaktshelg!

Det har varit en fantastisk helg fylld med harjakt tillsammans med familjen! På fredagen var det fortfarande lite väl skarpt och det blev ett lite längre släpp än vi tänkt oss som slutade med att vi tyvärr fick fånga in henne i drevlöpan. Känns såklart tråkigt men nu när hennes klo verkar vara hel igen vill man ju inte riskera något! Det fick bli mer fiske istället! 🙂

image

På fredagkväll började det till vår stora glädje att snöa lite lagom! 🙂 Lördagmorgon fick vår finnstövare Norma (Bergvattnets Dakka) upp en hare efter ungefär en kvarts slag. När det gått drygt 100 minuter med väldigt få och korta tappter gjorde jag mig beredd. Först passerade haren bakom min rygg med Norma tätt inpå, andra gången gick det bättre! 😀

image

Vi bytte sedan område och släppte igen. Norma gjorde ett lika bra drevjobb denna gång och efter drygt 120 minuter fick även maken skjuta en! 😀 ”Det här ska bli gott!” sa vår äldste son… 🙂 Och det här med granris (eller enris) i haren kan man ju diskutera om det är enbart tradition eller om det är för ventilation eller något annat…Till barnen brukar vi i alla fall säga att det är för att göra haren fin och för att visa viltet respekt och vördnad!

image

Idag gick det mindre bra, ett ganska knackigt drev med en väldigt lurig hare! Vi fick i alla fall se haren två gånger och Norma fick en massa motion… 🙂

image

Vi jägare fick ju dessutom en massa frisk luft och god mat i magen! 🙂

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: