Klappjakt…

Klappjakt har jag aldrig provat förut, det är inte något som är speciellt vanligt härikring. Inför denna helg hade jag dock fått möjligheten att prova så igår bar det iväg till Ersnäs (utanför Luleå) tillsammans med tre andra härliga jägarinnor. 🙂

image

På plats i Ersnäs var vi ungefär 50 jägare som skulle delta. Vi blev uppdelade i grupper beroende på var man skulle passa alternativt gå drevkedja. Jag kan konstatera att vi måste bli fler kvinnliga jägare då vi förmodligen var de enda som fick frågan om vi hade bössa med oss… :-/

image

Hur som haver var det en väldigt trevlig och välorganiserad jakt! Det kräver en hel del planering kan jag tro då det är så många deltagare. Säkerhetstänket var också högt! 🙂

image

Det som fick skjutas var predatorer som räv, grävling, mård, mink och mårdhund. Inledningsvis såg vi dock allt annat…älgar, rådjur, harar, skogsfåglar och annat. Men i allra sista såten blev det action minsann då tre fina rävar fälldes.

image

Jaktjournalen var också med under dagen så ni får nog läsa mer om denna dag framöver. Stort tack till Ersnäs viltvårdsgrupp och alla inblandade för en trevlig dag! 🙂

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: