Kristoffer Clausen: Lokkejakt på rådyrbukk

Bukkejakten er i gang og vi har vært så heldige å få Norges største jaktfilmprodusent og lokkejaktekspert Kristoffer Clausen som gjesteblogger for dagen!

Lokkejakt på rådyr
Av: Kristoffer Clausen

I dag startet bukkejakten i Sverige og mange er ute for å prøve å lure bukken med en pipe, eller lokkefløyte som vi sier på Norsk.

Lokking handler mye om å være på rett sted til rett tid og treffe bukken når den er i rett humør.
Jeg sitter ikke på fasiten når det gjelder å lokke rådyr, men jeg har gjort meg endel erfaringer.

Personlig lokker jeg ganske intensivt, dvs. jeg blåser ofte og mye i fløyta til å begynne med og man skal ikke være redd for å lage feil lyd. Jeg kan sitte på samme post å lokke i alt fra 15 minutter opp til en time før jeg evt. flytter meg til en ny post.
Jeg prøver å velge en post slik at jeg har god oversikt og muligheten for å oppdage bukken før den oppdager meg.

Når jeg lokker bruker jeg mest kontaktlyder, varierer mellom korte og litt lengre toner og bruker hetslyder innmellom.

Man vil også oppleve at det kommer rådyrgeiter når man lokker og det kan bare være en fordel, hun kan nemlig ha en bukk som følger etter.

Kristoffer Clausen
http://kristofferclausen.com

IMG_3156.JPG
Her er en videosnutt av lokking også: https://www.youtube.com/watch?v=aXOXsSgAREU&list=UUy_BAV_jBNG3FUe9PhjxzqA

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com