Jaga utan rädsla!

Jag har i 12 år lidit av något som heter Trigeminus Neuralgi. Det är enklast att googla om du är nyfiken, men i stora drag beskrivs det som den värsta smärtan man kan utsättas för som människa. Det sitter i ansiktet. En nervsmärta. För mig triggades attackerna oftast igång av vindar. Höstvindar framförallt.

Höstens jakter är ju det man längtar efter hela sommaren! Men med hösten ökar min ångest också. Ångest över att jag får fler attacker av TN, men det sista året har varit helt vidrigt. Oavsett årstid! Somrarna tack och lov är min lugnaste period på året. Jo tjena! Inte i år! Det fortsatte! Efter en underbar veckan i stugan med mycket fiske o havsbad, ja då small det till igen. För första gången under mina 12 år av plåga gav jag vika för smärtan och åkte till akuten. Min medicineringen bet inte. Oförmögen att äta eller dricka (av smärta) i värmen orsakar dessutom uttorkning. Sagt o gjort. Inlagd blev jag. Veckan innan Fäviken. Tänkte att ett par dagars mixtrande med nya mediciner och lite dropp så är jag på g igen och kan träffa alla man sett fram emot att få träffa igen! Men nej.

image

image

Smärtan ville inte ge sig. Neurokirurgen kom och berättade om alternativ. Operation. Inte helt fel om jag skulle lyckas bli av med det här….ja….helvetet rent ut sagt! Mycket nervöst att fatta beslut. Det skulle innebära att borra upp ett hål i mitt huvud och ta sig förbi lilla hjärnan fram till trigeminusnerven och flytta på de blodkärl som stör nerven. Inte helt riskfritt med en sådan operation.

Fäviken hade jag insett att jag skulle missa. Så blev det. Istället låg jag på Akademiska Sjukhuset i Uppsala proppad med mediciner som inte hjälpte och konstant dropp tills det var dags för operation. Nervös var nog inte ens förnamnet när jag rullades ner, men när jag vaknade….. Smärtan i ansiktet var BORTA!!! De närmaste dygnen var jobbiga. Jag drabbades av ödem och en blödning i skallen så jag kräktes konstant i 2 dygn utan att sova, men sen kom det äntligen en vändning när jag slumrade till i 30 minuter. 3 veckor på sjukhus var äntligen över och jag fick åka hem! Men den här resan innebär ändå en väldigt bra sak…

image

image

I HÖST SKA JAG JAGA UTAN RÄDSLA FÖR ATT FÅ SMÄRTSAMMA ATTACKER I ANSIKTET!!!!!!!!!! :mrgreen:

Nu laddar jag för att klara av att åka till skjutbanan för lite övningsskytte. Lite för skör och vinglig än, men SNART!

Publicerad i NordicW HISTORY
2 comments on “Jaga utan rädsla!
 1. Morgan skriver:

  Hej!
  Usch och fy säger jag bara jag lider med dej jag vet vad nervsmärta är jag pajjade ryggen och klämde sönder en nerv i ryggen.
  Så jag fick en nervblockad i ryggen nu i veckan så jag hoppas det blir bättre så jag kan jaga lite nu i höst.
  Har du vägarna förbi skåne eller blekinge i höst kanske jag kan bjuda på en jakt antingen gåsjakt eller hundjakt alltid trevligt med lite nytt sällskap.
  Och du har ju haft det jobbigt en tid så om jag kan göra så du kanske blir på bättre humör genom att bjuda med dej på en jakt så självklart.
  Lycka till och hoppas du blir bättre och slipper lida i höst.
  MVH/Morgan

 2. Olle skriver:

  Hang in there, må den primala råstyrkan ge dig energi att kämpa emot rädslan!

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: