Spårningen blev på riktigt

Som jag skrev innan spårade vi. Vi drog enkla släpspår och det gick ok. Lite sämre intresse denna gången, klurar fortfarande på varför. Hur som, så när vi ska lämna marken går en spets över från vårat på grusvägen till grannmarken. Registrerar snabbt at den inte rör sig som den borde. Skojar ofta när man är jaktsugen ”att den är halt va” även om man inte ska skämta om sådana saker. Men mycket sant man kunde se tydlig att den hade en skada på frambenet.

Hem efter bössor och kontaktade markägare och polis. Framme igen på plats hade den inte gått många meter och Ante kunde avliva den snabbt. Seriöst nog släpade Kitte doven genonm skogen och Sunny fick spåra från skott plats till doven. Bus enkelt!, men bra att hon hon får komma fram till en nyss levande dov.

DSC_8688 DSC_8705 DSC_8733 DSC_8754

Publicerad i NordicW HISTORY
2 comments on “Spårningen blev på riktigt
 1. Bra jobb ni gjorde!
  En fråga. Du är ju bevandrad med dovhjort vilket vi inte har här. Men…se senaste mitt inlägg.
  Först kom en råbock o efter två dovhjortar. Slår dov följe med rådjur? Aldrig hört om. Vi har ju inte dovhjort just här hemmavid. Finns vilda stammar lite här o var i Småland. För 2 år sedan såg hag en spetsbock här hemma (finns på inlägg). Vi har ett hägn kanske 1 mil fågelvägen härifrån o de kommer säkert därifrån. Vore kul om vi kunde få några etablerade här hemma.
  Du kan svara på lindjo-taxar@hotmail.com
  Majsan//

 2. Josefin Wallin skriver:

  Hej! Doven trycker undan rådjuren, ser vi tydligt här. Där vi har mycket dov ser vi aldrig rådjur.
  Börjar man få etablerade grupper så stannar dom. Är otroligt stationära om dom får vara i lugn och ro. Även att fodra på vintern gör att dom håller sig nära.
  Ha en fin dag=)
  Jossan

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: