Två eftersök… Dov och älg!

På väg i stress iklädd joggingkläder för att möta upp Kitte som ska lämna råmjölk till mig (Har en tacka som är dålig så lammen behöver lite hjälp på traven) så ca 1 km från där vi ses får jag ett platsbesök. Ok jag kollar det, säger jag. Sen visade det sig att hjorten rest sig och lämnat platsen. Tur att man möter upp en person som både har bössa, kniv mm i bilen. Och Weenie var med mig i bilen så visst vi går på det. Grejerna i ugnen hemma får vänta haha
blev bara ett dödsök så det var skönt. Men den hade tagit en bra backe upp i sitt sista ryck.

20140418-034635.jpg

Nu snabbt hem och möta upp Karin och nappa lamm för att sen hämta bössan med lampan monterad 😉

Gick inte så lång tid tills vi kom hem då jag fick ett esök på en älg. Och vad jag jämrar mig nu!!!
Vad kunde jag gjort annorlunda? eller gjorde jag rätt? I början kommer vi på älgen på långt avstånd, jag ser att den ligger men är osäker på var jag hade vägen och eventuella hus mm…inget bra läge får jag heller…tillfället är borta och den går upp i rök. Gismo spårar och ibland kändes det som vi var nära, vi ser att han är rätt!
Man vill bara ifatt nu när man har sett det en gång. 2 h senare går Gismo i sjön pipande och ska över han hade aldrig gjort det om det inte var rätt. Och vi kunde följa spårstämplar under resans gång… Här får vi ge oss, otroligt irriterande… Eller är älgen inte tillräckligt dålig för att spåra ifatt? Kommer kontakta markägare och eventuellt göra ett nytt försök eller om någon annan vill. Hade inte den jäkla (ursäkta språket) 35 varit där hade jag kunnat släpps Gismo och han hade aldrig givit upp detta tills det blev stop. Så nu blir det som vanligt kommer spela upp det i huvudet analysera och tänka på vad jag kunde gjort annorlunda. Misslyckandet är tungt ibland…tack Karin och Jimmy som hjälpte till med eftersöker i natt.

20140418-041022.jpg

Publicerad i NordicW HISTORY

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: