Flaskmatad kull. Tiken dog.

Banden till Lucas är väldigt speciella. Det finns en sorglig historia bakom honom. Hans kull är en egen uppfödning, 5 härliga friska valpar! Lyckan varade bara i 2 dagar. Tiken blev sjuk och avled. Alldeles nyfödda valpar låg kvar i den stora valplådan. Utan mamma. I 2 dagar hade vi varit stränga på barnen att låta valparna vara. Det fick vi snabbt ändra på. Nu hängde ju deras liv på att de skulle få all värme, kärlek och omvårdnad som det bara gick att ge dem. Det var ju inte bara matning. Magarna måste masseras och stimuleras för att de skall kunna kissa och bajsa, som tiken annars sköter genom att tvätta sina valpar! Det var ett heltidsgöra med en/två timmars mellanrum från sista flaskan tills den första skulle ha igen! Tack och lov att det var sommarlov! När vi hade vakat i 3 hela dygn och bara sovit en stund här och där, då kom dottern Alexandra som då var 14 och hennes kompis Fay och erbjöd sig nattpasset. Gissa om vi somnade snabbt!

image

De små oskyldiga liven 🙂 De växte så det knakade!!

image

När det väl var dags för leverans så var det mycket blandade känslor. Det var så skönt att slippa allt jobb! Men ack, vilken saknad!!! De var leveransklara precis till septemberjakten så Lucas, som vi redan från födseln hade bestämt skulle behålla, var med på sin första jakt men många upptäcktsfärder 😉

image

Jag kan tycka att Lucas är rätt omogen och till viss del sen i sin utveckling, men det är ju inte så konstigt. Medan andra hundar har utvecklat sig enligt ”regelboken” så har Lucas fått lov att lägga sin energi på att lära sig vara en HUND! Men överlag så är han faktiskt väldigt duktig. Hans mentalitet är helt otroligt. En riktig glädjespridare!! 😀

image

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund
2 comments on “Flaskmatad kull. Tiken dog.
 1. Hej!
  Såg nu att man kan kommentera era inlägg. Det gick ju inte innan.
  Stor eloge till ert arbete med att klara alla valpar. Mycket bra jobb.
  Vi väntar på att Tyra och Ayla skall löpa och då skall de paras. De ska löpa ungefär samtidigt så det blir lite jobb med två kullar.
  Ha en trevlig helg!
  Majsan//

 2. Rebecca Miles skriver:

  Tack! Ja, det var en tuff tid. Hoppas allt går enligt planerna för era parningar. Det är härligt att följa sina valpar och se vad det blir av dem! 🙂
  Trevlig helg!
  //Rebecca

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: