”En ny värld har öppnat sig”

I helgen åkte jag hem till Dalarna för att jaga älg, beslutet tog jag på morgonen några timmar innan tåget skulle gå…Kvällen innan hade jag spanat in kaninerna bland höghusen och tänkt med ironi- Nån som vill vara med och ställa ut på dessa?…antar att det kanske var dags..

Fick också ett ypperligt tillfälle att inviga min nya jaktradio, jag som är ganska emot elektronik ..men denna kan man inte annat än att tycka bra om..Har varit van vid att sitta offside i radioskugga så många gånger…Dessutom har den då skrålat och haft sig. Det är svårt med en bra radiokontakt i vår terräng där hemma, är ju allt annat än plant. Äntligen hör man fastän man är hörselskadad! Lycka:)

Första jaktdagen hemma så hade det kommit spårsnö. Det första som händer när jag precis börjat gå var att det läckte  in härligt isvattnet fram i tån. Fortsatte gå förstås, gick bra när man var i rörelse. Senare blev det till att passa…vilket inte var lika bekvämt..lyckades rädda det hela med tidningspapper, vilket funkade galant…något att tänka på. Dagens utdelning blev ett hittat fällhorn, snabbgenomgång om flugbinderi, god mat och en bastu på kvällningen.

Dagen därpå var det full fart från första stund, rådjurdrev med Diva. Fick syn på någonting på avlägset avstånd…höjde och tittade…en räv skuttandes i full fart…den försvann in i en plantering. Det dröjde några minuter och rådjursdrevet pågick fortfarande. Plötsligt så fick jag syn på räven som kom rakt på mig.  Den försvann bakom en kulle  jag höjde bössan för att titta på den och precis när den kom upp så fick jag perfekt tag och kunde inte hålla mig så skottet gick. Pappa ropade och frågade hur det hade gått, kände mig nästan lite skyldig när jag sa att det var en räv, men var väl jaktetik;) Diva kom förbi och kikade, några minuter senare hade hon återgått till sitt rådjursdrev. Fick lov att bryta för att hinna med bussen, men blev ett villebråd i alla fall. Första räven i skogen ”Slängde svansen om min hals och begav mig..”

DSCN2865 DSCN2869 DSCN2875 DSCN2880

 

 

Publicerad i NordicW HISTORY, Tina Jaktgumman Englund

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: