JAKT inte bara guld och gröna skogar…

Hade med mig 2 praktikanter ut i skogen i morse. Sonen Filip 6år och min kollega Linnéa som är sugen på att ta jägarexamen. Och att få min 6åring att va skapligt tyst och lugn i skogen va lite svårt så efter några min stötte vi ko och kalv som hunden satte efter. När han sedan var tillbaka fortsatte vi genom skogen. En hel del gnäll och tjat från sonen. Han ville grilla, han va trött mm

Castro har 3 fina upptag på älg. Han verkar föredra älg och gris framför rådjur tyvärr.

När vi tillslut tröttnat på allt gnäll styrde vi stegen mot bilen och ca 100m från bilen lyckas sonen halka ner i ett traktorspår i skogen och få stöveln fylld med iskallt vatten. Detta var droppen för han som beslutade där och då att aldrig aldrig följa med till skogen igen ^^ Men vi kunde kanske prova igen när han fyllt 7år.

Åker till jaktkojjan och grillar korv och marsmallows. Mycket bättre än att jaga tydligen 🙂

Hem från skogen, tvätta bort all rök och sedan iväg för att hämta kött, köpa present till barnkalas och lämna store sonen på kalaset.
Vart inte många kg att hämta då älgjakten i detta lag gått trögt. 1 kviga och 2 kalvar delat på typ 20pers. Tog med lite goa ben hem till hundarna också. Det bestämdes i laget att vi även skall jaga lördag och ev söndag nästa helg. Får hoppas på jakt på söndag också då jag e på konferens tos – lör.

Bild

Och efter att ha pratat med lite vänner runt om så har jag insett att älgjakt drar fram många otrevliga sidor hos många jägare. Vet inte riktigt vad detta grundar sig i. Är vi så missunnsamma så vi inte kan glädjas med grannlagen, passgrannen?

Jag har även märkt detta själv flera gånger under de få år jag ändå jagat. I min värld är och ska jakt vara roligt och trevligt. Det är en av de anledningarna jag jagar. Även om Jag mer än gärna vill fälla vilt när vi jagar så blir jag otroligt glad när andra jägare får fälls vilt.

Varför vill man vara med och jaga om man inte ens kan glädjas åt att en annan i laget får skjuta en älg? eller grannlaget får skjuta älg? Tycker man verkligen jakt är något roligt om man bara vill förstöra för andra?

Ja i morgon drar jag till skogen igen och hoppas att vi i vårt lag fäller lite älgar.

Sen vill jag önska ALLA även de i mina grannlag en riktig skitjakt 🙂

 

 

Publicerad i NordicW HISTORY, Tina Jaktgumman Englund Taggar: ,

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: